WeWood Voyage Black

 Op reis met de black edition…

Availability: In voorraad

€ 109,00
Productbeschrijving
Details

- 100% Natuurlijk hout
- Hypo-allergeen
- Vrij van chemische stoffen
- Miyota uurwerk
- Verstelbaar zodat het horloge om bijna elke pols past
- Band: 220 mm
 
Houtsoort: Blackwood (zwart)

Veel in Tasmanie voorkomende boomsoort waarvan het hout makkelijk te bewerken en haar natuurlijke structuur behoud.  WeWOOD gebruikt het restmateriaal welke bij de industriële verwerking van de bomen die anders zouden worden vernietigd.

*Vanwege het seizoen en/of de leeftijd van het uitgekozen hout voor je unieke WeWOOD horloge, kunnen kleuren donkerder of lichter uitvallen (binnen redelijkheid en tint), dan de foto. 


 


De houten horloges van WeWOOD worden ontworpen vanuit de essentie dat natuurlijk materiaal exclusieve accessoires kan leveren zonder dat het de natuur en het milieu schade levert.

WeWOOD is toegewijd aan het beschermen van het milieu door bij te dragen in de wereldwijde herbebossing van inheemse bossen in hun beschadigde ecosystemen. Eén WeWOOD horloge zorgt voor het planten van één nieuwe boom; samen helpen we om de gezondheid en het voortbestaan van onze wereld te waarborgen.


Eén simpele formule;
Eén horloge – Eén boom – Eén wereld 


 


Houtsoorten
Blackwood is een zwarte soort hardhout, inheems in de bossen van Tasmanië. Het is het perfecte hout voor delicaat ambachtelijk werk. Het is gemakkelijk te bewerken, zeer stabiel en duurzaam. Blackwood heeft ook heel duurzame zaden welke tientallen jaren levensvatbaar zijn. Hierdoor is dit delicate hout gemakkelijk te kweken, wat weer zorgt voor duurzaamheid. 

Red Wing Celtis is een prachtige rood-bruine houtsoort. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren en WeWOOD gebruikt de restanten die anders zouden worden vernietigd.

Guaiaco is een unieke, modieuze, leger groen gekleurde houtsoort. Inheems in Zuid-Amerika en gebruikt in farmaceutische preparaten van kruidenthee. Deze houtsoort staat bekend om zijn krachtige helende eigenschappen. Deze houtsoort is ook erg gevoelig voor blootstelling aan zonlicht en de levendigheid van de kleur kan dus variëren met de weersomstandigheden.

Teak Wood is een sterke, karamel gekleurde houtsoort. Het is meer dan 10 jaar oud en 100% gerecycled. Doordat het hout is gerecycled is er geen enkele boom voor gekapt.

Maple is een asblond gekleurde houtsoort. Het wordt vaak gebruikt in rokerijen en in culinaire kunsten. Het wordt ook gebruikt om muziekinstrumenten mee te maken, zoals de viool en de gitaar. 

Indian Rosewood is een houtsoort met de kleur van pure chocola. Het is erg sterk en zwaar, laat zich perfect polijsten en het is een geschikte houtsoort voor de zwarte stukken in schaakspellen en biljartkeus. Het is vaak gestreept met tinten paars en rood, elk stuk heeft zijn eigen unieke kleur.

Mahogany is een rood-bruine houtsoort met uitstekende verwerkbaarheid en een grote duurzaamheid. Het wordt vaak gebruikt voor muziekinstrumenten, omdat het een zeer diepe, warme toon geeft in vergelijking met andere veelgebruikte houtsoorten.

Coffee Tree is een blond gekleurde houtsoort. Het is licht en glanzend. De boom groeit snel en is doorgaans te zien in parken en langs straten in steden voor versiering. Als de taken gesnoeid worden, worden deze meestal verbrand. Maar om de verspilling van hout de voorkomen, maakt WeWOOD er horloges van. 
 


WeWOOD maakt geen gebruik van kunstmatige kleurstoffen, hierdoor zijn de houten horloges hypo-allergeen. Het WeWOOD horloge is een exclusieve accessoire voor elke pols. Het is een toevoeging voor je totale presentatie en tegelijkertijd kan je jezelf identificeren met duurzaamheid, design, innovatie en glamour.
Het WeWOOD horloge wordt gepresenteerd in een gerecyclede, inschuifbare, kartonnen box. Op het houtwerk en binnenwerk wordt 12 maanden garantie gegeven. De houten banden kunnen worden verlengd maar ook korter gemaakt worden.

Extra informatie
Extra informatie
Manufacturer Nee
Kleur Zwart
Materiaal N/B
upc Nee
length Nee
width Nee
height Nee
Reviews
Schrijf uw eigen review
You're reviewing: WeWood Voyage Black
Eigen tags
Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: